www.kamphues.com - Curriculum Vitae van Ton Kamphues in Nederlands: Meer over de tabakspeciaalzaak

1990-1993

Eigenaar tabakspeciaalzaak

Rotterdam.

Volledige baan

 

Na het ontbinden van de vennootschap (zie: tweewielerbedrijf), bleek het bloed toch te kruipen waar het niet gaan kan.

Ik ben een nieuwe uitdaging aangegaan toen de kans zich voordeed: het openen van een nieuwe tabakszaak in Rotterdam van ruim 100 m2

Een en ander naar aanleiding van gesprekken met een beleggingsmaatschappij van de ABNAMRO die dringend verlegen zat om een ondernemer die het aandurfde een convenienceshop te openen in een nieuw te bouwen winkelcentrum.

 

Omdat het hier een casco betrof waren de mogelijkheden natuurlijk legio. Zo kon ik de winkel er laten uitzien zoals ik dat wilde, verkopen wat ik wilde op de manier die ik wilde.

Ik heb eerst door het MKB een onderzoek laten uitvoeren of mijn plannen daar wel haalbaar waren en na een positief resultaat daarvan eerst de benodigde korte termijn kredieten geregeld. Verder ben ik op zoek gegaan naar partners, een die mij behulpzaan kon zijn bij het coördineren van de vele werkzaamheden en een die mij kon helpen het winkelconcept neer te zetten.

Een van de eisen van het winkelcentrum was het beheren van een PTT agentschap, dus ook daar de contacten mee gelegd.

 

Na het bouwen en inrichten van het pand werd de winkel feestelijk geopend.

 

De werkzaamheden lijken in grote lijnen als in de kiosk in Vlaardingen, echter alles op een veel grotere schaal.

De winkel bevat, behalve de standaard artikelen, nu ook exclusievere producten als een eigen merk sigaren, de betere tabakken en sigaren, een PTT agentschap (waar ik ook loketdiensten vervulde), verhuur van videobanden,

afgiftepunt voor stomerij en schoenen, verkooppunt van lotto, toto en staatsloten, foto en film apparatuur, ontwikkel en afdrukservice, compact disks enzovoort.

 

De in- en verkoop geschieden volledig geautomatiseerd d.m.v. barcode-scankassa's, ook in Vlaardingen, die via een server met elkaar in verbinding staan.

Na sluitingstijd worden van beide filialen met een modem de verkoopgegevens opgehaald, verwerkt en worden de bestellijsten voor de leveranciers gemaakt.

Ook nieuw ingevoerde artikelen en prijzen worden via dit systeem na sluitingstijd aan de filialen verzonden.

 

Het personeelbestand bestaat nu uit twaalf m/v, verdeeld over beide filialen.

Voor het noodzakelijke transport van goederen tussen de filialen heb ik een tweede auto aangeschaft waar een van de personeelsleden in rijdt. Uiteraard is deze auto voorzien van mijn bedrijfsreclame.

 

Tijdens deze periode heb ik de ook functie van penningmeester van de plaatselijke winkeliersvereniging vervuld.

 

 

 

 

 

Klikken op een link in dit document opent een pop-up venster

U sluit dit door op het kruisje in de rechter bovenhoek te klikken

 

 

 

Terug